Bordeaux


Bordeaux on kyllä aika hieno kaupunki. Ensimmäisellä kerralla en siihen niinkään ihastunut, mutta nyt kolmannella ja hieman pidemmällä visiitillä tykästyin kyllä. Vanhakaupunki on kaunis ja helposti käveltävä. Julkista liikennettä oli myös helppo käyttää, latasin sitä varten äpin, vaikka joka pysäkillä olikin lipunmyyntiautomaatti. 

Joenvarsi on tosin mielestäni vähän huonolla käytöllä. Isot bulevaardit siinä on kävelyä varten, mutta ei kyllä mikään kauhean kaunis tai kutsuva.

Joka tapauksessa, ensimmäinen kohteemme lauantiaaamuna oli kauppahalli. Olemme kerran aikaisemminkin käyneet Bordeauxin kuuluisalla Marche des Capucins kauppahallissa ja sinne oli pakko päästä uudestaan. Viime kerrasta viisastuneena tiesimme, että pitää olla ajoissa liikenteessä, etenkin jos haluaa syömään, ja varsinkin jos haluaa johonkin tiettyyn ravintolaan. Silloin pitää olla kärppänä paikalla jo viimeistään klo 11.30, sillä klo 12 mennessä kaikki pöydät ovat jo täynnä! 

Minulla oli mielessä sinisimpukkaravintola (nyt on sesonki!), jonka perään haikailin jo viimeksi kun olimme siellä, mutta se oli täynnä, emmekä saaneet pöytää. Nyt olimme paikalla jo ennen klo 11, ajatuksena, että käymme ensin ostoksilla ja sitten simpukoilla. Ja näin teimme. Hyvä suunnitelma!

Moules frites 💖


Olimme hyvissä ajoin simpukkapaikalla ja hyvä niin, vartti tulomme jälkeen paikka oli täynnä. Tilasimme kaksi annosta, yksikin olisi riitänyt näin aikaisin päivällä, mutta hyvää oli. Mentiin aika perinteisellä meiningillä, moules marienieres ja moules campgane. Nam! Simpukat olivat aika pieniä, mutta herkullisia. Niiden syöntiin meni aika paljon aikaa, joten oli kiva samalla seurata kauppahallin vilinää.

Marceh des Capusins on siitä hieno, että vaikka siellä on aika paljon turisteja, kuten me, se on kuitenkin paikallisten paikka. Ihanan rosoinen fiilis ja veikkaankin, että siellä on kuitenkin enemmän paikallisia kuin turisteja. Hyville liha- ja muille kaupoille oli isot jonot. Ruokapaikat ovat täynnä niin pukumiehiä kuin duunareitakin, tupakkaa poltetaan surutta sisällä, viini ja olut virtaa. Kello on klo 11 aamulla. What's not to love.


Ihanan aamupäivän jälkeen suuntasimme vanhaan kaupunkiin ilman sen kummempia suunnitelmia. Sää oli hyvä ja lämmin, joten kadut ja terassit olivat täynnä ihmisä. Kävelimme kävelykatuja, pysähdyimme sinne, tänne paussille ja ostoksille. Yksi lempipaikoistani oli oliiviöljykauppa, johon saimme kulutettua kymmeniä euroja. Ostettiin "arkioliiviöljyä", "herkkuoliiviöljyä", vielä "herkumpaa" öljyä, vähän balsamicoa, artesaanisaippuaa, jne.

Juustokaupan antimia

Pysähdyimme myös paussille juustokauppaan. Heiltä sai maistelulautasen ja lasin viiniä hyvin edukkaaseen hintaan. Testattiin kolmea eri juustoa, joista kahta ostimme mukaan kotiin.

Illalle menimme tuttuun ravintolaan, Brasserie l'Orleansiin. Tripadvisorin listalla tämä ravintola on paikalla #10, missä kannattaa syödä ostereita Bordeauxissa ja niinhän me teimme. Olen syönyt elämäni parhaat osterit Bordeauxin Arcachonissa viime vuonna ja hyviä olivat nämäkin. Kaikki muukin oli hyvää ja suosittelen paikkaa lämpimästi.

Meni ihan syömiseksi koko lauantaipäivä. Ja ilta.




Sunnuntaina oli aamulla sateista ja suuntasimme kaupungin laidalle viinimuseoon, Cite du Viniin. Se on oikein mainio paikka ja visiitin arvoinen. Lipun hinnalla pääsee lopuksi maistamaan lasin viiniä rakennuksen 8. kerrokseen, josta on hienot näkymät kaupunkiin. Harmi että oli niin harmaata.

Cite du Vinin vieressä on Les Halles de Bacalan. Se on jotain food courtin ja kauppahallin välimaastoa. Mainio paikka pysähtyä drinkille ja syömään. Tällä kertaa otimme kuitenkin vain take away sapuskaa ja lähdimme takaisin kohti kotia. Oli jo kiire remontin pariin. 😁

Cite du Vin




Seuraavan viikon aikana saatiinkiin paljon aikaan ja nyt meillä on uusi lattia olkkarissa. Sen seurauksena päästiin vihdoin myös sisustamaaan ja kasaamaan ruokahuone ja yksi vierasmakkari. Nyt saa ensimmäiset vieraat tulla!

Kommentit

Suositut tekstit